سؤالی که مرتب پرسیده میشود این است درآمد و بازار کار افترافکت در کجاست؟ و خصوصیات هر حوزه چیست؟ این مقاله در دو قسمت به این موضوعات میپردازد، در قسمت اول به بیان حوزههای مختلف کاری پرداخته میشود و در قسمت دوم به خصوصیات فردی، برای انتخاب بهترین بازار برای هر فرد برای رسیدن به بیشترین درآمد پرداخته خواهد شد. حوزههایی که در ادامه مطرح میشوند همگی در حال حاضر در بازار کار ایران فعال هستند و حوزههای مناسب و رو به رشدی محسوب میشوند و نمونه های افترافکت ساخته شده در هر حوزه را در ایران مشاهده می کنیم.
ساخت انیمیشنهای موشن گرافیک:
در حال حاضر بزرگترین بازار کار افترافکت حوزه موشن گرافیک است و دلیل معروف شدن افترافکت در سالهای اخیر، همین حوزه است. افترافکت ۲۴ سال است که وجود دارد ولی به دلیل بالا رفتن سرعت اینترنت در سالهای اخیر و گسترش استفاده از ویدیو در وبسایتها و شبکههای اجتماعی، موشن گرافیک نیز به دلیل جذابیت بیشتر نسبت به تصویر و سادگی تولید آن و تلفیق گویندگی و صوت و تصویر، مورد اقبال عمومی قرار گرفت و علاوه بر شرکت های تبلیغاتی که برای ساخت تبلیغات از آن استفاده می کنند، حتی افراد عادی هم برای وبسایتها و شبکههای اجتماعی و اپلیکیشن ها، متقاضی این نوع از فیلم ها شده اند ,خصوصیت خوب موشن گرافیک این است که سهم بیشتر این بازار را مردم عادی سفارش میدهند که مزیت آن پرداخت نقدی و سریع، حساسیت کمتر نسبت به اشکالات جزئی، دادن اختیار برای خلاقیت بیشتر و بازار بزرگتر و دائمی آن اشاره کرد.
ساخت تیزرهای تبلیغاتی تلویزیونی:
تقریباً در تمام تیزرهای تبلیغاتی که از تلویزیون پخش می شود افتر افکت به کار رفته است از پرده سبز گرفته تا اضافه کردن افکت های لنز، المان های اضافی مثل المان های سه بعدی، برش تصویر، نوشته های متحرک، تغییر رنگ تصویر و غیره. حتی اگر اصلاً استفاده از جلوه های ویژه در فیلم تبلیغاتی مشهود نباشد باز هم به احتمال زیاد از افترافکت استفاده شده است. این بخش یک بازار وسیع با دستمزدهای کاری مناسب است که قالباً توسط شرکت ها ساخته می شود تا به صورت انفرادی.
مدیران شبکههای اجتماعی اینستاگرام و تلگرام
ویدیو در شبکههای اجتماعی روزبهروز در حال گسترش سریع است و تمام تحقیقات و آمارها نشان میدهند که هیچ رسانهای مانند ویدیو در جلب نظر مخاطب تأثیرگذار نیست. این ویدیوها هرچقدر که جذابتر و گیراتر باشند تأثیر بیشتری بر ذهن مخاطب میگذارند و مدیران شبکههای اجتماعی نظیر اینستاگرام و تلگرام از قدرت ویدیو در بازاریابی آگاه شده به سمت آن میروند. با بازاریابی ساده در این کانالها و ارائه یک نمونه خوب به آنها میتوان سفارشهای زیادی دریافت نمود یا مدیران این شبکهها خودشان برای گسترش کسبوکارشان میتوانند افترافکت را در حد کار خودشان فرابگیرند.
ساخت بنر تبلیغاتی:
بنرهای تبلیغاتی کوچکی که در اکثر سایتها بهعنوان تبلیغات مشاهده میکنیم از راههای مختلفی نظیر فتوشاپ، افترافکت یا نرمافزارهای تخصصی ساخته میشوند ولی زیباترین بنرها را با افترافکت میتوان ساخت.
ساخت لوگوی متحرک:
هر نوع ویدیویی که برای فضای اینترنت تولید بشود به یک مقدمه احتیاج دارد که معرفی کننده سازنده آن ویدیو باشد، مناسبترین مقدمه، لوگوی متحرک آن سازنده است که متحرک بودن باعث جذابیت و زیبایی ویدیو میشود. با توجه به توضیح بیانشده و گسترش روزافزون استفاده از ویدیو در اینترنت و فضای مجازی این بازار مناسبی برای کار افترافکت است. به ویدیوهای لوگوی متحرک اصطلاحاً آرم استیشن هم میگویند.
ساخت وله های تبلیغاتی و بین برنامه ای:
وله ها در بین برنامه تلویزیونی یا ویدیویی ساخته و استفاده میشوند که باعث تنفس و تنوع در برنامه شوند یا تبلیغاتی را به نمایش بگذارند.
ساخت جلوههای ویژه سینمایی:
در این بخش میتوانید از پیشرفتهترین قابلیتهای افترافکت استفاده کنید و خود را به چالش بکشید. در مورد بازار کار آن به دلیل کمبود بودجه، اغلب فیلمها در جلوههای ویژه محدودیتهای زیادی دارند و به دنبال راهحلهای کمهزینه هستند هرچند از طرف دیگر بعضی فیلمها بودجه کافی دارند، ولی بخش جذابی محسوب میشود و برای علاقهمندان فضای سینما، ایدئال است.
ساخت جلوههای ویژه کلیپهای تصویری موسیقی:
در این بخش با یک بازار بزرگ و رو به گسترش مواجه هستیم که کارهای عادی در حال حرکت به سمت کارهای پر افکت و دستکاریشده پیش میرود. یک حوزه پر از رنگ و نور که نتایج زیبای کار طرفداران زیادی دارد و بازار پررونقی محسوب میشود. هرچند به دلیل پرکار بودن تولید آن، ممکن است برای سفارشدهنده ارزان تمام نشود ولی در صورت صرفنظر از کارهای پرهزینه مثل پرده کروماکی میتوان قیمتها را پایینتر در نظر گرفت.
کلیپهای عروس و داماد:
این بخش بسیار به کلیپ موسیقی شباهت دارد و بازار بسیار بزرگتری نیز محسوب میشود. در این بخش، انگیزه برای ایجاد یک کار زیبا بسیار مهم است به دلیل اینکه نمونه کار شما قابلیت انتشار عمومی ندارد یا دلایل دیگر ممکن است این انگیزه پایینتر باشد ولی اینکه بتوانید رؤیاییترین روز زندگی یک انسان را زیباتر و جاودانهتر کنید، انگیزهبخش است.
جلوههای ویژه انیمیشن:
افترافکت برای تلفیق لایهها در انیمیشن برای رسیدن به کیفیت بالاتر بسیار تأثیرگذار است و حتی میتواند کیفیت یک انیمیشن سهبعدی را با اصلاح رنگ و نور و افزودن افکت تا ۵۰ درصد بالاتر ببرد. هرچند تعداد و حجم کارهای انیمیشن سطح بالا در کشور ما محدود است ولی تبحر در این مورد بازار کار مناسبی را میتواند ایجاد کند. از مشخصههای بارز این حوزه زیبایی تصاویر ایجادشده و امکان دستکاریشدن هنری در تصاویر فیلم است که جذابیت زیادی برای یک هنرمند دارد.
ساخت انیمیشن:
از افترافکت برای ساخت انیمیشنهای کوتاه چند دقیقه استفاده میشود. مثلاً انیمیشنهایی به سبک سری انیمیشنهای معروف دیرین دیرین. میتوان کارهای متوالی و سریالی تولید کرد و انیمیشنهای زیبای زیادی حتی برای شبکههای کودک صداوسیما بهوسیله افترافکت ساختهشدهاند. هرچند برای متحرکسازیهای پیچیده انسانی، افترافکت محدودیتهایی در ابزار، نسبت به نرمافزارهای متحرکسازی حرفهای مانند نرمافزار موهو دارد.
امور آموزشی و تدریس:
مدرسینی که برای آموزش، ویدئو تولید میکنند، برای جذابتر شدن و کمک به تفهیم بهتر آموزش، از افترافکت استفاده بسیاری میکنند. از متحرکسازی لوگو و زیرنویس تا پسزمینههای متحرک و انیمیشنهای آموزشی و پرده کروماکی و زدودن اشکالات تصویری و نوری فیلم و غیره.
تدوین گران:
به تدوین گران توصیه میشود که اگر هنوز با افترافکت آشنایی ندارند زودتر برای یادگیری آن هرچند بهصورت ابتدایی برنامهریزی کنند. تدوینگرانی را میشناسم که به دلیل عدم آشنایی با افترافکت، موقعیتهای کاری خوبی را ازدستدادهاند و یا حتی شغل اصلی تدوین خود را در شرکتی معتبر ازدستدادهاند. تدوین گران میتوانند با افترافکت حوزههای نزدیک به کار خود از قبیل ساخت آرم استیشن و تیتراژ و زیرنویسهای زیبا را انجام دهند ولی برای خود کار تدوین، در دو مورد زیر افترافکت کمک میکند:
تدوینگران برای حذف اضافات تصویر:
در فیلمها همیشه مواردی وجود دارد که بهتر است حذف شوند، قسمتهایی از تصویر کمنور یا پرنور شوند، بخشهایی مثل آسمان تغییر کند و غیره که اینها با افترافکت بهراحتی انجامپذیر است.
تدوینگران برای استفاده از ترنزیشن های پیچیده:
هرچند خود نرمافزارهای تدوین مانند پرمیر ترنزیشن های خوبی دارند ولی ترنزیشن های پیچیدهای بر پایه سهبعدی یا چندلایه پیچیده در افترافکت بهراحتی امکانپذیر است و حتی پروژههای آماده قابلاستفاده زیادی برای ترنزیشن ها وجود دارند.
ساخت زیرنویس
در افترافکت با استفاده از قدرت لایهها میتوان زیرنویسهای زیبایی ساخت و حتی پروژههای آماده بسیاری در این زمینه وجود دارند که کار ایده و اجرا را ساده میکنند. نمونه زیرنویس را در بالاتر بخش امور آموزشی و تدریس مشاهده می فرمایید.
اعلام برنامه و تیتراژ برنامههای تلویزیونی
در شبکههای تلویزیونی صداوسیما مشاغلی وجود دارند که کاملاً بر پایه نرمافزار افترافکت هستند و بسیار نیز ضروری به نظر میرسند. اعلام برنامه و آرم استیشنهای شبکه، زیرنویسهای ثابت و روان، وله های بین برنامهای، انیمیشن برای اخبار خاص و غیره. برنامههای تلویزیونی که در خارج از شبکه ساخته میشوند نیز برای تیتراژ آغازین و پایانی و وله های بین برنامهای به متخصص افترافکت احتیاج دارند.
تیتراژ فیلمهای سینمایی
تیتراژهای سینمایی یک حوزه تخصصی در سینما است که حتی ممکن است یک تیتراژ بهعنوان یک اثر هنری مجزا موردتوجه و تحسین قرار بگیرد، خلاقیت، عنصر کلیدی در تیتراژ فیلمهای سینمایی است و کل یک تیتراژ سینمایی پیچیده را در اغلب موارد میتوان با افترافکت بهخوبی انجام داد.
32 دیدگاه
محمود
عالی بود خیلی به من دید داد ممنون از راهنمایی هاتون
علی جعفری
خداروشکر و با سپاس از شما آقا محمود عزیز که نظرتان را به اشتراک گذاشتید.
Martin
خیلی خوب بود MersSi
اما نرم افزار های حرفه ای تر و ساده تری هم مثل نرم افزارای شرکت بلک مجیک و اپل motion x هم هست که خیلی راحت میتونن نیاز یه تدوین گر رو نه یک موشن گرافیست یا دیزاینر رو برطرف کنن
علی جعفری
سلام، با سپاس از اینکه نظرتان را به اشتراک گذاشتید.
مسیحا
عالی بود😍
واقعا کمک کننده بود، با اینکه من کمی آشنایی داشتم با این نرم افزار، ولی نمیدونستم این همه کاربردی باشه.
خدا خیرتون بده❤💜
علی جعفری
متشکرم جناب مسیحا و خداروشکر که مفید بود، موفق باشید.
مهسا
سلام کسی که تاحالا ازینجور نرم افزارا استفاده ای نکرده ایا میتونه این نرم افزار رو با دیدن ویدیو های اموزشی به تنهایی یاد بگیره؟؟
از اول همون با افتر افکت شروع کنه خوبه؟ یا نرم افزار دیگه ای پیشنهاد میکنین؟؟
علی جعفری
سلام و درود، بله کاملاً امکان پذیر هست و نمونه آن خودم هستم که فقط از طریق اینترنت و تجربه کردن یاد گرفتم. بله میتوانید مستقیم از افترافکت شروع کنید و البته کمی هم فتوشاپ را در حد اصلاح عکس باید فرا بگیرید.
سروش
سلام
خیلی ممنونم از راهنمایی خوبتون، بسیار مفید بود و دیدمون رو نسبت به این برنامه و خیلی از برنامه های تلویزیونی و تبلیغاتی و نحوه ی ساختشون بازتر کرد.
من با همین توضیحات شما میخوام این برنامه رو یاد بگیرم و امیدوارم بتونم به عنوان شغل دوم و در آینده شاید شغل اول موفق بشم.
بازم ممنون
علی جعفری
سلام و درود آقا سروش عزیز، خیلی خوشحال شدم که مفید بوده و براتون آرزوی موفقیت در این مسیر را دارم.
حافظ
سلام . خیلی ممنون از مطلب شما بسیار عالی بود.
من علاقه بسیاری به این زمینه دارم . افتر افکت و کورل دراو و کورل پینت، وردپرس و سیو را خودم یاد گرفته ام. می شود راهنمایی کنید برای رسیدن به بازار کار چگونه باید جلو روم؟
علی جعفری
سلام و درود دوست عزیز، سپاسگزارم و خوشحالم که مفید بوده. برای فرا گرفتن افترافکت ابتدا آموزش های یوتوب را پیشنهاد می کنم، خصوصاً آموزشهایی که بازدید بالایی دارند. در مرحله بعد نمونه های موفقی که در کانال های معتبر اینستاگرامی مانند کانال همراه اول وجود دارند را ببینید و سعی کنید مشابه آنها را ایجاد کنید و وقتی موفق شدید، حالا نمونه کار خوبی دارید که می توانید پیگیر آگهی های استخدام بازار کار باشید و انشالله وارد بازار کار حرفه ای افترافکت بشوید. ممکن است در شش ماه یا حتی کمتر بتوانید به این مرحله برسید.
رسول
سلام
من توی این کار متخصصم ولی هشتم گرو نهمه تخصصم هم بالاست
ولی در اصل نمیدونم چطوری در اصفهان به چه جایی برای بازاریابی یا هر شرکتی که در این زمینه کار میکنه یا شرکتهایی که نیاز دارند رو پیدا کنم و سفارش ازشون بگیرم
علی جعفری
سلام آقا رسول عزیز، اگر در نرم افزار افترافکت متخصص هستید، صرف نظر از وضعیت فعلی، آینده شغلی خوبی را برایتان پیش بینی می کنم.
ابتدا اینکه بر اساس سرفصل های مورد نیاز بازار کار افتر افکت، می توانید به کانال های آگهی مربوط به آن رشته مراجعه کنید. یا مستقیماً به سراغ شرکت ها و کارفرمایان هر زمینه کاری که علاقمند هستید بروید، به عنوان مثال الان حوزه اینستاگرام می تواند بازار کار خوبی باشد، کانال های اینستاگرامی فعال شرکت های معتبر اصفهان و یا برای دورکاری، سایر نقاط ایران را جستجو کنید و کانال هایی را پیدا کنید که حس می کنید حضور و فعالیت مستمر قوی در ایستاگرام برای آن شرکت ها مهم هست و بعد برایشان پیغام ارسال کنید که می توانید با قرارداد طولانی مدت، هفته ای یک یا دو موشن برای اینستاگرام آنها تهیه کنید و از مزایای موشن به جای عکس های ثابت برایشان بگویید و رقمی ماهانه برای این کار در نظر بگیرید که یا دورکاری هست و یا حضور در محل شرکت به عنوان کارمند ثابت. برای بسیاری از شرکت ها چنین حضوری در اینستاگرام و پیدا کردن فردی مناسب برای این کار، مهم و ارزشمند است.
رسول
سلام
این مطلب رو که من توضیح میدهم رو نظر سنجی کنید
من در زمینه تدوین-جلوه های بصری -موشن و سه بعدی دارم
موشن ساختم-تدوین زدم-انیمیشن سه بعدی ساختم -مستد و تیزر کار کردم
ولی این شغل بازار خوبی به هیچ وجه نداره
بستر کار کردن داره ولی حقوق ها در حد کارگر و نهایت یک کارمند معمولی
دلتون رو به این شغل برای در آمد خوب خوش نکنید
و نهایت برای در آمد خوب باید به شدت روابط عمومی قوی داشته باشید و بازار یاب که برید دنبال کار البته شغل های زیادی هستند که باید برن دنبال کار ولی این شغل یک به صد هست تفاوتش
و حتی من فکر کنم از بیکاری بعضی ها سایت زدند و پروژه آماده می سازند و میفروشند که من حساب کردم سود خوبی نداره
در اصل در رتبه اول الان سایت و سئو و اپ هست که جایگاه خوبی پیدا کرده
و همه افراد برترین تبلیغ جهان که هم بسازی ازش گریزان هستند
البته تبلیغ های ایرانی رو که مطمئنم
این کار زمان بر هست و به فراخور اون هزنیه زیاد رو هم میطلبه ولی طرف میبینه یک دقیقه شد و این همه پول باید پرداخت کنه حد اقل یک تبلیغ موشن آبکی پانصد هزار به بالاست
ولی همه الان برای پیدا کردن مطلبشون میرن سراغ سرچ توی نت
علی جعفری
سلام اقا رسول عزیز، با تشکر از مشارکت و منتشر کردن نظرات با ارزشتان که ممکن است دیدگاه علاقمندانی در این حوزه باشد. حالا بنده هم در ذیل نظرات خودم را عنوان می کنم:
در مورد شغل هایی که احتیاج به تحصیلات دانشگاهی دارد، ما معمولاً حاضر هستیم بدون درآمد، حدود ۲ تا ۸ سال را در دانشگاه تحصیل کنیم که بعد شاید شغل مناسبی پیدا کنیم. در این رشته هم باید اینطور باشد و انتظار موفقیت یک شبه را نداشته باشیم.
و اینکه متوجه شدم که بیشتر نگاهتان طریق های سنتی برای بازاریابی و دنبال شغل بودن هست. در نظر داشته باشید که بعضی سمت های خوب شغلی از طریق آگهی قابل دستیابی نیست چون اصلاً آگهی نمی شوند و بیشتر از طریق ارتباطات خوب قابل دستیابی هست. پس همانطور که فرمودید ارتباطات هم مهم هست. بنابراین من برند سازی شخصی از طریق فضای مجازی را پیشنهاد می کنم.
مسیرهای زیادی برای رسیدن به درآمد خوب در این شغل وجود دارد. یک مسیر که می تواند منجر به نتیجه مناسب شود را در پست قبل مطرح کردم که بازاریابی با اینستاگرام بود. شما ابتدا نمونه کارهای خوبی داشته باشید و بعد در قالب یک پیج در اینستاگرام قرار دهید. و سپس با شرکت های معتبر و برند یا شرکت هایی که به دنبال برندینگ هستند یا مدیران بازاریابی یا شرکت های تولید محتوی تماس بگیرید و پیجتان را جهت مشاهده، معرفی کنید. تا همینجا را انجام دهید و در ادامه منتظر اتفاقات خوب باشید. به شرطی که نمونه کارهای خوبی داشته باشید.
البته مبحثی هست که در این توضیح نمی گنجد ولی به نظرم همین قدم را بردارید و اگر برداشته اید، لطفاً آدرس پیج خود را برای بنده ارسال بفرمایید تا بررسی کنم.
رسول
سلام
آدرس تلگرامم
@honardg
میثم
نمونه کار دارید؟
رسول
سلام
بله زیاد
آرش
سلام و ممنون از توضیحات خوبتون
لطفا از پیج من در اینستاگرام به نام arash.studio بازدید بفرمایید .. نمونه کارهای زیادی رو اونجا گذاشتم که فکر میکنم برای علاقهمندان به افتر افکت جالب باشه .
زينب
سلام باتشكر از مطالبتون . من يك بار توي تلويزيون ديدم كه براي طراحي توي فتوشاپ يك تبلت رو به كامپيوتر وصل كرد و با قلم الكترونيكي روي تبلت طراحي ميكرد. ايا براي كار با اين نرم افزار هم بايد از قلم هوشمند استفاده بشه؟ چطوري طرح هاي با جزييات رو طراحي ميشه كرد؟
علی جعفری
سلام و درود و احترام، برای فتوشاپ قلم الکترونیکی که به قلم نوری معروف هست، لزوماً احتیاج نیست هرچند برای طراحی هایی که منحنی زیاد دارند مناسب هست. ولی با حوصله و زوم کردن، می توانید با زوم کردن روی تصویر و با موس هم طراحی انجام دهید. یا در نهایت برای صرفه جویی در هزینه، میتوانید به جای استفاده از قلم نوری هایی که روی صفحه مانیتور مخصوص می کشند، قلم هایی تهیه کنید که روی صفحات مشکی خودشان باید کشیده شوند استفاده کنید.
امیر
ببخشید یعنی یادبگیریم بازار کارش خوبه
علی جعفری
سلام امیر آقای عزیز، یک نسخه برای همه نمی توان پیچید، شاید بشه گفت بیشتر به خودتان بستگی داره، هم برای کارمندی و هم برای فریلنسری به نظر شخصی من بله خوبه. خیلی افراد زیادی وارد این بازار شدند و درآمدهای مناسبی هم میتونند کسب کنند از طرف دیگه رقابت رو سخت تر میکنه ولی خوب بازار بزرگیه.
شهروز
عجب مقاله طول و درازی بود ولی به خوندنش می ارزید . ممنون
علی جعفری
سلام، ممنون دوست عزیز
علی
سلام ، یه نفر که استعداد داره چقدر طول میکشه وارد یازار کار بشه ؟
علی جعفری
سلام علی آقای عزیز، اگر خوب کار کنه در کمتر از ۶ ماه میتونه وارد بازار کار بشه ولی اولش به دلیل اینکه هنوز نموه کار قوی نداره باید قدری نرمش در شرایط و قیمت پیشنهادی داشته باشه و کم کم رشد کنه.
نرگس عظیمی
ممنون از توضیحات خوبتون
یه سوال دارم
من مدتی هست که درباره این رشته تحقیق میکنم
میخواستم امسال مهر ماه رشته جلوه های ویژه رو تو دانشگاه بخونم
به نظر شما خوندن این رشته تو دانشگاه خوبه یا ار طریق کلاسای آزاد آموزش ببینم
علی جعفری
سلام، با سپاس، در مورد رشته جلوه های ویژه در دانشگاه اطلاعی ندارم که به چه صورت هست، آیا دقیقاً به همین نام رشته ای وجود دارد؟ بستگی دارد که علاقه شما دقیقاً چه شاخه ای از جلوه های ویژه باشد؟ آیا جلوه های ویژه فیلم سینمایی منظورتان هست؟
Sahar
سلام ممنون از اطلاعات مفیدتون 🙇🙋
امکانش هست مشاور تلفنی داشته باشم راجب کار افترافکت … ؟؟؟؟
علی جعفری
سلام و با سپاس، اگر سوالی در مورد افترافکت دارید در گروه تلگرامی افترافکت ما که لینک آن در بالای صفحه هست عضو شوید و خودم یا دوستان شما را راهنمایی خواهند کرد.